Muziekproject SpeelGoed

Op Ridderspoor krijgen de kinderen hoogwaardige muzieklessen aangeboden. Dit vinden we belangrijk omdat we ook het muzikale talent van kinderen aan bod willen laten komen. We werken met het Houtens Muziek Collectief samen om onze muziekonderwijs zo goed mogelijk te maken. Voor een periode van 3 jaar, ondersteunen de muziekdocenten van het HMC de leerkrachten van Ridderspoor bij het geven van wekelijkse muzieklessen.

Daarbij hebben we een koor opgericht, waar alle kinderen aan mee mogen doen van de hele stichting. ’t kOOHR. Zij repeteren op donderdagmiddag van 16.00 uur tot 16.45 uur op Ridderspoor. Als kinderen een instrument bespelen, kunnen ze zich opgeven voor ’t OOHrkest. Zij repeteren op donderdagmiddag van 14.00 uur tot 15.00 uur in Theater aan de Slinger. Aan deelname voor ’t kOOHR en ’t OOHRkest zijn geen extra kosten verbonden.

In de groepen 5 en 6 wordt gedurende 2 maanden een instrumentale oriëntatie gegeven, waarbij kinderen een instrument leren bespelen en toewerken naar een eindoptreden.